20 januari 2021

Ruud de Baar – Marsaki

Normaal gesproken zouden we twee vaste vergaderruimtes hebben die beide leegstaan of juist tegelijkertijd vol zitten. Nu is dat veel efficiënter.
Ruud de Baar - Marsaki

Marsaki heeft drie duidelijke hoofdactiviteiten: project- en bouwmanagement, vastgoedbeheer en projectontwikkeling. Wij adviseren de klant vaak vanaf het allereerste idee tot en met de realisatie van het project. Dat was ook het geval bij De Koploper. Met de huidige eigenaren zijn we in contact gekomen omdat we zelf op zoek waren naar een nieuw kantoor. Zij vertelden over hun plan om het oude belastingkantoor te kopen.

“Hebben jullie ideeën?” werd er gevraagd. Waarop we antwoorden dat je volgens ons twee dingen met het gebouw kon doen. Eén: Je verandert weinig en maakt er goedkope kantoorruimtes van. Of twee: creëer iets wat in Goes op dit moment nog niet bestaat maar in de Randstad steeds meer voorkomt. Een modern kantoorconcept voor allerlei bedrijven; jong, oud, groot of klein en voorzien van gedeelde faciliteiten zoals vergaderruimtes.

Als adviseur van dit plan zijn we uiteraard zelf ook in De Koploper gevestigd. Vanaf 2019, toen de verbouwing van De Koploper van start ging. We zijn eerst in een vleugel van het gebouw neergestreken waar we het minst in de weg zaten. Het belastingkantoor was nog in de oorspronkelijke staat; met vloerbedekking en kleine kamertjes. Ons huidige kantoor werd op de eerste verdieping gecreëerd, en van daaruit is de rest van De Koploper aangepakt. Dat betekent dat wij de gehele verbouwing van binnenuit hebben meegemaakt.

Wat mij persoonlijk aanspreekt aan het concept, is ten eerste de interactie tussen de verschillende bedrijven. We kunnen van elkaar leren; dat is een goede wisselwerking. Maar ook het delen van de faciliteiten is een uitkomst. Normaal gesproken zouden we twee vaste vergaderruimtes hebben die beide leegstaan of juist tegelijkertijd vol zitten. Nu is dat veel efficiënter. We huren een vergaderruimte binnen De Koploper als we die nodig hebben, voor een paar uur of dagdeel. Zodoende hebben we nu genoeg aan 400 m2 kantoorruimte in plaats van voorheen 650 m2.

Huren in
De Koploper?